Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Δέσφικη Τσιτσιμπύρα


Η πρώτη public domain τσιτσιμπύρα σε πλανήτη Γη είναι γεγονός.

Επιτρέπεται ακριβής εφαρμογή συνταγής μετά υποχρεωτικής επικόλλησης αριστερόθεν ενδεδειγμένου σήματος (κόψατε –κολλήσατε σε φιάλη).

Προς διαχωρισμό Δεσφικής τσιτσιμπύρας από «άλλες» τσιτσιμπύρες, ονομάζεται αυτή «Ηδοξύπυρον αφέψημα». Τίτλος δε αυτού Αλέφα ει.

Συνταγή –οδηγίαι:

  1. αλέθουμε καρύδια σε ηλεκτρικό αλεστήρα (βαζελιστί: blender)
  2. θέτουμε άλεσμα σε φιάλη, προσθέτοντες νερόν ύδωρ. Αφήνουμε μίγμα επί τρεις ημέρες.
  3. αλέθουμε πιπερόριζα μετά ενός βολβού ραπανακίου σε ηλεκτρικό αλεστήρα
  4. στραγγίζουμε καρύδια από νερό, κρατάμε νερό, αναμιγνύουμε δε αυτό μετά μελίου έως ότου μίγμα αφρίσει (γαυριστί: μέχρι μαλακίας)
  5. αναμιγνύουμε μελοκαρυδόνερο μετά χυμού ραπανοπιπερορίζης. Προσθέτομεν νερόν ύδωρ.
  6. προσθέτουμε ανθρακικόν αέριον (μεταλλιστί: γκάζια)
  7. προσθέτουμε μαγιά (εν φακελίδιον)
  8. αφήνομεν εν ψυγείω επί δύο ημέρας.
  9. καλή πόση (χανουμιστί: σέλω πρωτάσλημα)

ΑΝΑΛΟΓΙΑΙ:

Χυμός ραπανοπιπερορίζης: 40%

Χυμός μελοκαρυδόνερου: 55%

Νερόν ύδωρ: 05%

ΠΙΕΤΕ ΕΞ’ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ (ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ)

4 σχόλια:

Κάγγελος είπε...

να υποθεσω πως ψηφισες το "τσιτσιμπύρα"...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό! έκανα τη συνταγή, μόνο που επειδή δεν μπορούσα να περιμένω τρεις μέρες έβρασα τα καρύδια και κράτησα το ζουμι. Τώρα όμως θα βρω τη δικιά μου συνταγή!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά τα καρύδια βγάζουν μία πικρίλα....μάλλον θα τα βράζω και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Το έφτιαξα και είναι Γ-Α-Μ-Α-Τ-Ο. Πρώτα τάϊσα τη γάτα μου και είχε κοιλιακούς σπασμούς για 4 μέρες. Τη πήγα στον χτηνίατρο και τη γλυτώσαμε στο τσακ... Μετά το έβαλα για ποντικοφάρμακο και την άλλη μέρα μάζεψα μια ντουζίνα ψόφιους αρουραίους... Τώρα πίνω από αυτό 2 βδομάδες και έχω κόψει τα ναρκωτικά και τη μεθαδόνη... Απλά τέλειο!!!!