Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Αλλαγή χώρας με ένα νομοσχέδιο

Μπορεί ένα νομοσχέδιο να αλλάξει μια χώρα; Υπάρχει ένα, αφορά το σωφρονιστικό σύστημα και έχει ως εξής:

  1. στις φυλακές θα διατίθενται οικήματα εμβαδού 80 τ.μ. για κάθε τρόφιμο, πλήρως δε εξοπλισμένα (Η/Υ –λουτρό –τηλεόραση –μικρή κουζίνα –βιβλιοθήκη –θέρμανση –ύδρευση κλπ).
  2. οι φυλακές θα εδρεύουν εκτός πόλεων και θα έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο ανοικτό, θέατρο κλειστό, πάρκο και εργαστήρια)
  3. οι τρόφιμοι θα εργάζονται 6 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα σε χειρωνακτικές εργασίες (οδοποιία –αγροτική εργασία –αναδάσωση –ξυλουργεία –σιδηροποιεία). Θα αμείβονται με 400€ τον μήνα και θα ασφαλίζονται κανονικά. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και θα αποδίδονται όχι μηνιαία, αλλά συνολικά στον τρόφιμο με την απόλυσή του από το κατάστημα.
  4. καθιερώνεται η επιμόρφωση των τροφίμων (τα απογεύματα).
  5. μετά την απόλυσή τους, οι τρόφιμοι θα προσλαμβάνονται υποχρεωτικά από το κράτος στον δημόσιο τομέα, με διετή σύμβαση.
  6. από τα παραπάνω εξαιρούνται οι καταδικασμένοι για «εν ψυχρώ» δολοφονία και για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος εξ΄ αιτίας υπερβολικής ταχύτητας.

Εάν εφαρμοστούν αυτά, να δείτε για πότε διπλασιάζεται ο κατώτατος μισθός, για πότε οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται κανονικά, για πότε θα πέσουν τα επιτόκια, για πότε οι δικαστές θα αρχίσουν να καμπανιάζουν μικροπαρανομούντες (π.χ. χουλιγκάνοι) τους οποίους μέχρι τώρα δίσταζαν να τους τιμωρήσουν διότι γνωρίζουν ότι η σημερινή αθλιότητα των φυλακών δεν αξίζει σε κανέναν. Για πότε θα λείψουν τα «βαποράκια», για πότε θα αρχίσει ο φτωχός νεαρός υπάλληλος να κοιτά στα μάτια τον ημιφραγκάτο (κατά το «ημιάρβυλο») πρώην νεαρό καριερίστα προϊστάμενο, για πότε ο τοπικός προύχων (βουλευτής –δήμαρχος) θα γίνει φειδωλός στα λόγια και «ομιλητικός» στα έργα και, εν τέλει, για πότε πολλά πράγματα θα αρχίσουν να ρολάρουν ευθυγράμμως και ομαλώς.

4 σχόλια:

Κάγγελος είπε...

Είσαι αρχηγός! Τρομερή σύλληψη! Πρώτη επίπτωση αυτού του νομοσχεδίου θα είναι η δραματική μείωση της εγκληματικότητας! Οι φυλακές θα αδείασουν αλλά οι τρόφιμοι των φυλακών θα είναι πλέον κυρίως ψυχοπαθείς... Θα πρέπει να το εξετάσεις αυτό...

Μ. Π. ΔΕΣΦΑ είπε...

...οίτινες μετά από απόλυσή τους από σωφρωνιστικό κατάστημα προσληφθήσονται σε δημόσιο. Καλώς. Δημόσιος τομέας ανεβάσει επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

μμμμμ.....κοστίζει περίπου όσο 1/10 μιας ολυμπιάδας αυτό το πλάνο.....και κάνεις απόσβεση γρήγορα.....μ΄αρέσουν οι μεγάλοι πολεμιστές με το μεγάλο μυαλό...και την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΣΑ βεβαίως.

Κάγγελος είπε...

εχεμ... και εσυ με τη σειρά σου θα πρέπει να πληρώσεις το 1/10 απο τους φόρους που πληρώνεις για την ολυ ΕΠΙΠΛΕΟΝ !!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ