Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Όταν ένας υπουργός χτίζει αυθαίρετο και η παρανομία γνωστοποιείται αλλά δεν υπάρχει δίκη, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν η παραβίαση και η παράκαμψη των νόμων έχει γίνει η τέχνη του κάθε υπουργού, η δε ατιμωρησία κανόνας χωρίς εξαίρεση, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν οι Ολυμπιακοί αγώνες φτάνουν να στοιχίζουν από 900 εκ. € , 10 δισ.€ και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν πεθαίνουν δεκάδες εργάτες στα ολυμπιακά έργα λόγω της επίσπευσης των εργασιών και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν στις φυλακές στοιβάζονται δέκα άνθρωποι σε χώρο για δύο και οι τουαλέτες εγγυώνται χολέρα με την πρώτη επίσκεψη και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν ένας άνθρωπος προφυλακίζεται για 18 μήνες χωρίς να μπορεί να δει συγγενή ή δικηγόρο και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν ο φόνος τιμωρείται με πρόστιμο 90€ ή με δυσμενή μετάθεση και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν μεθυσμένος βουλευτής παρασύρει με το αμάξι του και σκοτώνει άνθρωπο και δεν διαγράφεται, δεν αίρεται η ασυλία του αλλά ξανατίθεται υποψήφιος και σιωπούν όλοι οι φορείς όλων των εξουσιών και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε το κράτος καταλύεται.
όταν η εκκλησία του ΣΑΤΑΝΑ και η άρχουσα τάξη της χώρας (εφοπλιστές) δεν φορολογούνται, τότε το κράτος καταλύεται.
Όταν....άσε, θα γράφω μία βδομάδα.

1 σχόλιο:

Apollon Koutlidis είπε...

Κράτος; Τι είναι κράτος; Είτε μας αρέσει ή όχι, δημοκρατία έχουμε και το κράτος το φκιάνουμε μόνοι μας.

Αν οι κυβερνητικοί λειτουργοί είναι διεφθαρμένοι, φταίνε οι ιδιώτες ή διεφθαρμένοι που τους ψήφισαν.

Αν οι κρατικοί λειτουργοί είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι είναι επειδή είναι παράγωγα μιας διεφθαρμένης και αναξιοκρατικής κοινωνίας.

Το κράτος δεν καταλύεται, έχει πάει κατά διαόλου από καιρό. Τώρα απλά καταρρέει - αλλά η ζημία έχει γίνει προ πολλού, μην την ψάχνουμε στα έσχατα.